Preskočiť na obsah

Poďakovanie matkám

Zverejnené 9.5.2021.

Kategória

       „Pane, ktorý si na nebi,

zachovaj všetkým deťom mamy.

Nech ako cesto na chlebík

im rastú v teple pod rukami.

Zachovaj nám rodičov oboch,

mocný Pane,

veď dve ruky od Teba máme.

Dve rúčky deťom stvoril Boh:

pre ocka jednu,

druhú mame.“

Milé mamičky, staré mamy,

Matka je človek, ktorý nás nosil pod srdcom, človek, ktorý nám dal nezištnú lásku a starostlivosť od malého nemluvňaťa a až po celý život.

Mama, je slovo kratučké, milé a láskavé. Slovo, ktoré sa každé batoľa naučí vysloviť ako prvé. Je ospievané v poézii, zhmotnené v umení a navždy zachované v každom srdci.

Mama – to je láska sama, prevtelená do ženy, je to láska, ktorá nás sprevádza celým životom. Je nevýslovne trpezlivá, chápavá, milá a obetavá. Naša mama, ktorá nám ofúkava naše boliestky, ktorá sa teší z našich úspechov, ktorá sa trápi pre naše starosti a to aj dnes, keď sme už dávno vyrástli z detských dupačiek…

Pri slove – mama si každý z nás predstaví svoju matku. Milú a dobrotivú, ktorá bdela pri našej postieľke, keď sme ochoreli, ktorá sa tešila z našich prvých krôčikov a ofúkala kolienko, keď sme spadli,  ktorá nás pritúlila, zovrela v náručí, plakala s nami, keď sme už boli dospelí a bolo nám ťažko….  Bola a je to mama, ktorá vedela  a vie dať slovám najkrajšiu a najláskavejšie podobu.

Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku tú lásku, za nehu a starostlivosť, ktorou každá matka zahrňuje svoje deti, za opateru a nekonečnú trpezlivosť a obetavosť.

V mene Vašich detí Vám milé mamy chcem poďakovať za každú rozprávku, ktorou ste obohatili detskú dušu. Za každú pieseň, zaspievanú s láskou nad kolískou.

Za každý bozk na dobrú noc a za každé ráno.

Za každé slovo, ktoré ste svoje dieťa naučili.

Za nekonečnú lásku, ktorá je darom od pána Boha,

Za to, že svoje deti učíte viere a láske, že každý deň im odovzdávate kus seba.

Za to, že držíte ochranné ruky nad svojimi dietkami, keď kráčajú životom.

Za to, že stojíte pri nich v dobrom aj v zlom a že Vaše láskavé oči neochvejne sledujú každý ich krok.

Milé mamy a staré mamy,

želám Vám v tento krásny deň, aby ste zo svojich detí a zo svojich vnúčat mali vždy iba radosť. 

Ďakujem za každé milé slovo, bozk, úsmev, povzbudenie, ale aj pokarhanie, lebo aj to treba k životu, aby človek nezablúdil….

Buďte nám zdravé, krásne a milé a buďte s nami ešte po dlhé roky.

Mnohé matky sa bohužiaľ už na svoje veľké a dospelé deti dívajú z diaľav iného sveta… Nuž, spomeňme si aj na ne, hoci odišli do večnosti. Ich lásku budeme navždy cítiť vo svojom srdci.

Mamičky naše, z celého srdca Vám za všetko ĎAKUJEME.

Daniel Hučko – starosta obce